Annons
Nyheter

Brand i flerfamiljshus i Malmö – många evakuerade

Ett 40-tal boende i ett flerfamiljshus i Malmö evakuerades efter att det börjat brinna i fastigheten på natten till måndagen.
Malmö • Publicerad 29 april 2019

Larmet om branden på Viborgsgatan i Rosengård kom klockan 00.14. Enligt uppgift till polisen ska det ha börjat brinna på vinden.

Branden ska ha varit fullt utvecklad och räddningstjänsten drog igång släckningsarbete. De evakuerade samlades på Värner Rydénskolan.

Annons

Under natten till måndagen har det brunnit på flera platser i Malmö. Dessutom på en balkong vid Munkhättegatan samt i en restaurang på Lilla torg. Där ska någon ha antänt något bakom disken, uppger polisen som rubricerar händelsen som mordbrand.

Vid Stralsundsvägen i Lund ska det även ha brunnit i ett miljöhus, garage och bilar. Det finns inga rapporter om skadade personer vid händelserna, enligt räddningstjänsten som har haft personal från Malmö, Lund, Burlöv, Staffanstorp, Svedala, Helsingborg, Eslöv, Kävlinge, Löddeköpinge, Vellinge, Trelleborg och Landskrona involverade i händelserna.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand i Lund-fallet.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons