Annons
Nyheter

Bil exploderade på parkering – ”Inte mycket kvar”

Räddningstjänsten ryckte ut till en bilbrand på Österäng i Kristianstad sent på fredagskvällen.
Nationella bombskyddet skickades senare till platsen då polisen misstänkte att branden kunde ha utlösts av någon sorts explosion.
Kristianstad • Publicerad 2 november 2018 • Uppdaterad 3 november 2018
Bilen, en BMW från 2011, är totalförstörd. Enligt polisen föregicks branden av en explosion. Glassplitter spreds över stora delar av parkeringen.
Bilen, en BMW från 2011, är totalförstörd. Enligt polisen föregicks branden av en explosion. Glassplitter spreds över stora delar av parkeringen.Foto: Tommy Svensson

– Branden var fullt utvecklad när vi kom dit, det blev inte mycket kvar av bilen, sa Hasse Lindell, styrkeledare vid räddningstjänsten i Kristianstad.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på en parkering på Österäng klockan 23.17 och uppgav att personbilen var övertänd. Räddningstjänsten släckte branden.

Annons

– Det var en bil som brann och inga andra var direkt hotade, den stod lite ensam, sa Hasse Lindell.

SOS Alarm meddelade även att bilägare flyttade på närstående bilar.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen. Polis var på plats.

– De har spärrat av och tittar vidare på det, sa Hasse Lindell.

– Vi vet inte riktigt vad som har startat branden, om det var någon form av explosion. Tekniker och nationella bombskyddet är på väg att undersöka vad det är för någonting, sa John Sjöblom, inre befäl vid polisen i Kristianstad, klockan 01.15.

Polisen gjorde inledningsvis en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet genom explosion. Ingen person var misstänkt tidigt på natten till lördagen.

– Vi har pratat med målsäganden också. Han är helt frågande, sa Sjöblom.

På lördagsmorgonen, när avspärrningarna hävts, berättade han att polisen konstaterat att det skett en explosion, men att den samtidigt inte behöver ha varit avsiktlig.

– Man har tagit prover för att analysera och leta efter sprängmedel. Eller så är det en olycka, det kan vara läckande gasburkar som har exploderat, säger John Sjöblom.

Målsäganden har ingen hotbild mot sig och förekommer inte i polisens register, uppger han.

Foto: Tommy Svensson
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons