Nyheter

Polisbil in i träd och hus vid insats – två poliser till sjukhus

Alstad Artikeln publicerades
Skador på huset och trädet efter krocken. Bland annat deltog en polishelikopter i sökandet efter de stöldmissstänkta. Bilden på helikoptern är inte tagen under den aktuella insatsen.
Foto: Jenny Isaksson och TT
Skador på huset och trädet efter krocken. Bland annat deltog en polishelikopter i sökandet efter de stöldmissstänkta. Bilden på helikoptern är inte tagen under den aktuella insatsen.

Under natten till tisdagen körde en polisbil under utryckning in ett hus och ett träd. Två poliser fick föras till sjukhus.

”Jag vaknade av att det small”, säger Irma som bor i huset.

Larmet kom klockan 00.40. Fem enheter från räddningstjänsten samt två ambulanser skickades till olycksplatsen på väg 621, enligt SOS Alarms händelseinformation.

De två poliserna som satt i bilen, som först körde in i ett hus och sedan ett träd, fick föras med ambulans till sjukhus för kontroll. Båda fick nacksmärtor och en av dem blev chockad av händelsen. Båda kunde dock åka hem under natten.

Irma bor i huset som polisbilen kolliderade med.

– Jag vaknade av att det small. Det var en hård smäll i huset, säger hon till TA.

Först trodde hon att det var den hårda vinden som var orsaken. Men när hon tittade ut såg hon blåljusen och alla polisbilar och räddningsfordon.

– Det var riktig action, oj, oj, oj, säger hon.

Bakgrunden till polisinsatsen var ett pågående inbrott i en byggcontainer i området. Flera polispatruller, helikopter och hundpatrull skickades dit för att söka.

Två misstänkta gärningspersoner försökte gömma sig från helikoptern, men kunde hittas med hjälp av hundpatrull in på Fjärdingslöv Byaväg.  De greps och misstänks nu för stöld genom inbrott.

Polisbilen som kolliderat under tjuvjakten behövde bärgas. Trafikverket meddelade att olyckan påverkade eventuell trafik mycket. Vid klockan 01.50 uppgav myndigheten att det var full framkomlighet på platsen igen.

Avåkningen ska utredas enligt polisens rutiner och det finns ingen misstanke om brott när det gäller den, uppger polisen.

De inblandade poliserna tillhör lokalpolisområdet i Ystad.

– Det är klart att det kollegorna var med om påverkar dem och de kommer att få samtalsstöd, säger Mats Cronhag.

En händelse som nattens leder till förstämning bland de andra anställda i polishuset.

– Det är klart att man blir orolig. Det är ett tufft uppdrag vi har. Vid en händelse som i natt ställs saker på sin spets. Det är en avvägning mellan arbetsinsatsen och det som står på spel. Vi är ju i samhällets tjänst och om någon utsätts för brott är det bråttom.