Annons
Nyheter

Besvikelse hos KBF

Allt tyder nu på att Kristianstadsbygdens framtid får lämna kommunfullmäktige i Kristianstad. Enligt det preliminära valresultatet förlorar partiet sitt enda mandat.
Nyheter • Publicerad 15 september 2014
Foto: Foto: Tommy Svensson

Gruppledare Berit Andersson är besviken. Hon hade räknat med att få behålla partiets enda mandat, och kanske öka med ytterligare ett.

- Ja, på ett sätt är jag besviken. Men man visste ju att det skulle kunna bli så här, säger hon. Vill de inte ha oss där så får det bli så, konstaterar hon krasst.

Annons

Kristianstadsbygdens framtid har funnits i kommunfullmäktige i Kristianstad sedan 1995, under de första åren under namnet Sjöbopartiet. Det var Berit Anderssons make Nils-Edvin Andersson som startade partiet och var dess frontfigur i många år. Som Kristianstadsbygdens framtid var partiet en del av den styrande majoriteten i kommunen åren 2006-2010.

Berit Andersson betonar att alla som jobbat för partiet har kämpat bra och slitit hårt.

- Vi kan inte göra mer än vad vi har gjort, säger hon. Jag trodde att jag skulle kunna föra arvet vidare, men så blev det inte.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Matti Stenrosen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons