Annons
Nyheter

Äldre kvinna lurad på smycken och pengar ”Mycket sånt nu”

En kvinna i 95-årsåldern i Vellinge kommun blev på torsdagen lurad på smycken och kontanter. En bedragare påstod att kvinnans son behövde pengar.
– Vi ser tyvärr mycket sådant just nu, säger informatör Evelina Olsson på polisen.
Vellinge • Publicerad 5 april 2019
Ett smyckeskrin. Genrebild.
Ett smyckeskrin. Genrebild.Foto: Claudio Bresciani / TT

TA har tidigare berättat om liknande typer av brott. Bland annat ett äldre par som blivit kontaktade av ett ”barnbarn” som vill vill låna pengar. Och polisen kallar det ”barnbarnsbedrägerier” – äldre personer blir uppringda av någon som påstår sig känna eller vara barnbarn eller annan nära släkting.

I det aktuella fallet var det en kvinna som flera gånger ringde den äldre damen och sa att damens son behövde pengar. Damen fattade misstanke och försökte nå sin son.

Annons

– Men hon fick inte tag på honom. Och till slut ringde kvinnan och sa att det nu var bråttom och att hon stod utanför dörren, säger Evelina Olsson.

Den äldre damen samlade då ihop diverse smycken samt kontanter och gick ner och lämnade till kvinnan.

I nuläget rubriceras händelsen som ett åldringsbrott. Den misstänkta kvinnan beskrivs som i 40-50-årsåldern och klädd i knälång kappa samt mörkgrön basker.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons