Annons
Nyheter

23 ton kött stoppade trafiken på väg 19

Riksväg 19 mellan Tomelilla och Ystad fick stängas av under stora delar av tisdagen efter en trafikolycka. En lastbil med 23 ton kött ska ha vält, rapporterar P4 Kristianstad.
Skåne • Publicerad 31 oktober 2017 • Uppdaterad 1 november 2017
Riksväg 19 är avstängd mellan Tomelilla och Ystad vid lunchtid efter en trafikolycka.
Riksväg 19 är avstängd mellan Tomelilla och Ystad vid lunchtid efter en trafikolycka.Foto: Fredrik Sjöstrand

Olyckan skedde nära vägarbetet i Öja och vägen stängdes av, enligt Ystads Allehanda. Enligt Sveriges Radios trafikredaktion är det en lastbil med 23 ton kött som vält, skriver P4 Kristianstad.

Polisen leder om trafiken och uppmanar bilister att välja väg E65 och väg 9 i stället för att nå sina resmål.

Annons

Trafikverket beräknar att vägen ska kunna öppnas för trafik igen under ”sen kväll”. Från början trodde man att avstängningen skulle kunna hävas vid 20-tiden, men det var först efter midnatt som man kunde meddela att vägen åter var öppen.

– Eftersom det handlar om ett så långdraget ärende tar Trafikverkets personal över på platsen. Det ska till en tung bärgare att få undan en lastbil och det kan generellt ta lång tid, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Lastbilschauffören uppges vara oskadad men chockad, och han har inte behövt följa med till sjukhus.

Anledningen till olyckan ska vara att lastbilen tvingades väja för en personbil.

– Då kom han ut med däcken utanför vägen och sen välte lastbilen. Den stod still då den välte, vilket nog är anledningen till att föraren klarat sig så bra, säger Kim Hild.

Polisen misstänker inget brott.

Josefine GustafssonSkicka e-post
Cecilia Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons