Annons
Nyheter

150 brottsoffer i lastbilsdådet

150 brottsoffer har identifierats av polis och åklagare sex månader efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
Stockholm • Publicerad 27 september 2017
STOCKHOLM 20170412Ett betonglejon täckt av blommor efter attentatet på Drottninggatan. Arkivbild.
STOCKHOLM 20170412Ett betonglejon täckt av blommor efter attentatet på Drottninggatan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det handlar om att de har befunnit sig i livsfara, antingen har de befunnit sig direkt i lastbilens färdväg, eller så har de stått på ett sådant sätt att de kunnat skadas allvarligt genom att till exempel lösa föremål har slungats från butiker eller skyltar, säger Hans Ihrman, vice chefsåklagare på riksenheten för säkerhetsmål, till Ekot.

Brottsoffren har identifierats genom att personer som larmade SOS har kontaktats och genom att filmat material från händelsen har gåtts igenom.

Annons

Enligt åklagaren kommer den misstänkte Rakhmat Akilov, som sitter häktad misstänkt för terroristbrott genom mord, inom kort även att häktas för brott som mordförsök och framkallande av fara för annan.

Fem människor dödades och runt femton skadades i dådet den 7 april. Omkring 50 personer arbetar fortfarande på heltid med brottsutredningen.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons