Annons

Utredningen av mordet på Kim Wall blir tv-serie

Mordet på Kim Wall blir en miniserie. Den kommer att utgå från mordchefen Jens Møllers utredning av fallet. Kim Walls föräldrar är delaktiga i processen.
Trelleborg • Publicerad 11 oktober 2018
Kim Wall.
Kim Wall.Foto: Tom Wall

Det meddelar TV4 och C More i ett pressmeddelande.

Dramatiseringen av fallet kommer att fokusera på Jens Møllers arbete med fallet. Han ledde utredningen och arbetar som chef för mordroteln vid Köpenhamnspolisen.

Annons

– Ett mordfall där man letar efter en ubåt - och där man har en gärningsman innan man hittar ett lik – är av sakens natur en spektakulär historia. Det är också ett fall som givetvis har upptagit allt för Kim Walls familj och vänner, och som också grep tag i allmänheten i en ovanligt stor omfattning, säger Jens Møller i pressmeddelandet.

Jens Møller.
Jens Møller.Foto: Johan Nilsson/TT

Skriver och regisserar gör Tobias Lindholm. Han Oscarsnominerades 2016 för Kapningen och Kriget. Han har bland annat även skrivit manus till tv-serien Borgen och Oscarsnominerade filmen Jakten.

Lindholm säger i pressmeddelandet att ett samarbete med Møller, och med Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim, varit avgörande.

– I skapandet av en kriminalserie som denna, som bygger på verkliga händelser och verkliga människors liv, kan och vill jag inte stå ensam.

Ingrid och Joachim Wall säger i ett gemensamt uttalande om tv-serien:

– Vi beslutade tidigt att inte låta Kim bli bortglömd, och under hela den här tiden har vi haft ett nära samarbete med Jens Møller. Våra samtal med Jens och Tobias Lindholm har gjort oss trygga i att berättelsen om utredningen av mordet på Kim kommer att berättas från rätt perspektiv och med respekt för alla som älskade och kände Kim.

Just nu skrivs manus och produktionen av serien väntas starta under nästa år.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons