Annons
Nöje

SVT satsar på Siesta! och Sweden Rock

När SVT ska bevaka sommarens rockfestivaler är både Siesta! i Hässleholm och Sweden Rock utanför Sölvesborg med bland de fyra utvalda.
Nöje • Publicerad 25 maj 2010
Foto: 

Det är SVT:s musikjournalist Per Sinding-Larsen som med SVT Play-bloggen PSL tar steget in i tv-rutan och sänder från "fyra av landets största musikfestivaler" i sommar.

Förutom som pratshow direkt på internet, så även i åtta halvtimmesprogram – "PSL på Festival" – som sänds i tv-rutan under hösten.

Annons

– Det känns ju – sanslöst. Det är inget dåligt sällskap vi hamnar med, säger Festivalgeneralen Micke Fredholm på Siesta!.

Förutom Siesta! och Sweden Rock besöker PSL Way Out West i Göteborg och Peace & Love i Borlänge i sommar.

– Publikmässigt är vi inte störst, men så är vi inte heller ute efter att ha flest besökare. Vi är ute efter att vara den bästa festivalen, säger Fredholm.

Det inte bara artisterna som kamerorna följer i programmet, PSL söker även frivilliga för att spegla publik- och campinglivet på festivalerna.

– Vi vill undersöka varför en av vår tids folkrörelser, festivalen, blivit så stor och vilken roll den spelar för både artister och besökare, berättar Per Sinding-Larsen.

Fotnot: Intresseanmälan för att medverka som publik görs på PSL-bloggen http://blogg.svt.se/psl/

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons