Annons
Nöje

Snackisarna på första parkett

Nöje • Publicerad 6 februari 2014
Azerbajdzjans bidrag i Malmö i fjol.
Azerbajdzjans bidrag i Malmö i fjol.Foto: Foto: JESSICA GOW / TT
Sean Banan anno 2013.
Sean Banan anno 2013.Foto: Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Herreys anno 1984.
Herreys anno 1984.Foto: Foto: Peter Berggren

1. Mitt under torsdagens repetitioner kom det ett pressmeddelande från European Broadcasting Union som trumpetade att man från och med nu kommer att hålla tv-bolagen ansvariga för eventuellt röstfusk, även om det inte är möjligt att bevisa att sagda tv-bolag själva legat bakom fusket.

Ett tv-bolag kan stängas av från tävlingen i upp till tre år om röstfusk upptäcks.

Annons

Bakgrunden till regelskärpningen är inte oväntat att Azerbajdzjan misstänks ha försökt köpa röster under Eurovision Song Contest i Malmö i våras.

2. Sean Banan är i Linköping, ackrediterad som ”gästartist”. Han ska tydligen bilda mellanakt på lördag tillsammans med bröderna Herrey, en artiskombo som känns sådär lagom fräsch år 2014.

Det mest intressanta med detta är emellertid att det hänger tre pappfigurer, föreställande just bröderna Herrey anno 1984, i scentaket. Eftersom vi i pressen än så länge inte fått ta del av något annat än de tävlande artisternas repetitioner är det MYCKET oklart hur pappfigurerna kommer att användas.

Lina Campbell
Oscar Sundell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons