Nöje

Robyn drottning på P 3 Guld-galan

Robyn blev den stora vinnaren på P 3 Guld-galan. Hon tog hem tre priser, däribland för årets artist och prestigefyllda Guldmicken.
Nöje • Publicerad 22 januari 2011
Foto: 

Vilken vecka hon har haft, Robyn. I måndags blev det fyra priser på Grammisgalan och på lördagskvällen kammade hon hem tre priser på P 3 Guld, den andra av Sveriges två stora musikprisgalor i januari. Sju stycken på en vecka, alltså.

Robyn, som också uppträdde på galan, blev kvällens drottning.

- Det är jätteroligt att vinna priser. Det är speciellt att vinna P 3 Guld, säger Robyn till TT Spektra efter galans slut.

- Egentligen är alla P 3 Guld-priserna värda lika mycket men självklart är Guldmicken lite roligare just nu eftersom bandet och jag har varit ute och turnerat så mycket, fortsätter hon.

Omvända roller

I måndags blev Håkan Hellström utsedd till årets artist på Grammisgalan i Stockholm, men i Håkans hemstad Göteborg blev det omvända roller med stockholmaren Robyn som den av årets två stora svenska popgiganter som drog det längsta strået. Medan Håkan Hellström fick gå hem från galan i Lisebergshallen tomhänt.

Förutom priset för årets artist och Guldmicken till bästa liveartist fick Robyn även utmärkelsen för årets låt, "Dancing on my own". Hon var även nominerad i kategorin årets pop.

Första priserna

Robyn hade otroligt nog aldrig tidigare vunnit något i P 3 Gulds historia sedan starten 2003, så de tre hon vann på lördagskvällen var hennes allra första.

Precis som på Grammisgalan fick Johnossi priset till bästa grupp medan Tove Styrke blev årets nykomling.

- Jag är jätteglad! Det här kommer jag att sätta så högt upp och långt fram där hemma som jag kan. Det betyder jätte mycket, säger hon efter galans slut.

- Nu är jag peppad och göra mer musik och gå in i studion.

Fem av priserna röstades fram av P 3:s lyssnare. Övriga fyra specialpriser delades ut av expertjurygrupper. De valde Skudge i kategorin dans, Carlito i klassen hiphop/soul, This Is Head som bästa pop och Khoma bland de nominerade för bästa rock/metal.

P 3 Guld-galan direktsändes i Sveriges Radio på lördagskvällen med Kitty Jutbring som programledare. Galan eftersändes även i SVT 1.

TTSpektra
TTS
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.