Annons
Nöje

Nathalie ”NattiD” Danielsson: Nu blir askungesagan en bok

Nu berättar Nathalie ”NattiD” Danielsson om sitt liv och sin jobbiga uppväxt i Trelleborg i en ny bok. Som influencer och sociala medier-fenomen har hon kunnat lämna bakom sig åren som mobboffer, som så när drev henne till självmord vid tio års ålder.
Trelleborg • Publicerad 22 augusti 2019 • Uppdaterad 23 augusti 2019
”Jag har alltid velat skriva en bok, så när jag fick frågan kunde jag inte tacka nej”, säger Nathalie ”NattiD” Danielsson.
”Jag har alltid velat skriva en bok, så när jag fick frågan kunde jag inte tacka nej”, säger Nathalie ”NattiD” Danielsson.Foto: ALINE LESSNER

Det började med appen ”Musical.ly”, fortsatte med Snapchat, Instagram, Youtube och tv-serien ”Sommaren efter nian”. Trots att hon släppt både Musical.ly och sin blogg är 18-åriga Nathalie Danielsson en av Sveriges största influencers på sociala medier, med uppåt 2,7 miljoner följare enligt bokförlaget.

Det är resan dit som dokumenteras i Askungesagan ”Jag NattiD” som släpps 22 augusti, spökskriven av skribenten Hanna Welin.

Annons

– Vi har suttit hemma hos mig och pratat, berättar Nathalie. Jag har berättat allt för Hanna och så har hon skrivit, och hon har gjort det bra. Hon är väldigt bra på att sätta ord på de känslor jag har.

Hur ser en vanlig dag ut för dig i dag?

– Jag reser väldigt mycket, berättar Nathalie. Jobbar varje dag med sociala medier, svarar på massor av mejl. Det är jobb, men det är inget jobbigt egentligen. Det är jättekul. Jag är väldigt glad över kunna göra det jag gör. Jag har slutat skolan och vill verkligen inte gå tillbaka.

– Det som är kul är att låta folk hänga med i mitt liv och vad jag gör.

Bland reflektionerna om kändisskapet, kärleken och livet i nya hemstaden Göteborg, dokumenterar boken också uppväxten i Trelleborg. Nathalie blev tidigt mobbad och mådde mycket dåligt.

– Det var för jävligt, både i skolan och utanför, och det var så varje dag. Jag har ingen aning om riktigt vad mina mobbare störde sig på. De tyckte att jag var liten och ful, berättar Nathalie.

– Men jag har tagit mig dit där jag är i dag, och det är absolut inte bara deppiga berättelser i boken. Det är mycket sång och glädje också.

För något år sedan flyttade Nathalie Danielsson från Trelleborg till Göteborg, en stad där hon trivs mycket bättre.
För något år sedan flyttade Nathalie Danielsson från Trelleborg till Göteborg, en stad där hon trivs mycket bättre.Foto: ALINE LESSNER

Via sociala medier drar man ju till sig en del hatare och ”troll”, hur hanterar du det?

– Det är väl något man får vänja sig vid. Jag vet ju att jag kommer att komma längre än de som håller på och skriver en massa skit.

Planerna för hösten är att åka runt och göra boksigneringar, inte bara på bokmässan i Göteborg utan mer eller mindre i hela Sverige. Utom på ett ställe; Trelleborg.

Annons

– Jag får ont i magen varje gång jag kommer ner till Trelleborg, så jag håller mig borta, berättar Nathalie. Malmö och Höllviken är okej, men inte Trelleborg. Jag har inget emot stan, där är fint, men det handlar om vissa av människorna som förstört det för mig.

– I Göteborg har jag fått jättefina kompisar och mår superbra.

Vilka läsare vänder sig boken till i första hand?

– Jag vill inte säga en viss grupp utan den är till alla, både vuxna och barn. Jag hoppas att den kan ge en förståelse för hur illa det kan gå om man inte får hjälp. Och jag hoppas kunna hjälpa andra som är i samma situation. Framför allt måste man förstå att man är inte ensam, man är aldrig ensam.

Känner du att du kan ge dina följare något utöver ett kommersiellt budskap?

– Bara det att kunna vara sig själv och strunta i vad alla andra tycker. Jag vill visa att jag inte bryr mig om att folk hatar. Det jag lägger upp är det jag lägger upp, och sedan får man följa mig om man vill eller inte.

Du har skaffat två stora tatueringar, ett lejon och en elefant. Vad symboliserar de för dig?

– Lejonet ska skydda mig från allt som är dåligt. Och elefanten är ett stort starkt djur, det skyddar mig också.

Om du kunde säga något till den olyckliga tjejen som du var vid tio, vad hade det varit?

– Ta inte skit från någon, hade jag sagt. Och jag hade velat säga att jag vet att du kommer att lyckas och gå långt. Det har gått bra hitintills, så vi får hoppas på det bästa.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons