Annons
Nöje

Metalstjärnorna fyller 60

Tre metalstjärnor på årets Sweden Rock träder i år över en klassisk åldersgräns - de fyller 60. Men ingen av dem verkar vilja lägga av.
Nöje • Publicerad 11 juni 2011
Judas Priest på Sweden Rock Festival 2011.
Judas Priest på Sweden Rock Festival 2011.Foto: 

– Jag vill göra klart att vi fortsätter, säger Judas Priests Rob Halford, snart 60.

Årets Sweden Rock Festival går i jubileets tecken. Det är den 20:e upplagan sedan starten i Olofström sommaren 1992. Men det är inte det enda jubileet i år.

Annons

Tre av sångarna bland festivalens dragplåster har eller kommer detta år att fylla 60 år. Det handlar om inga mindre än Saxons Peter "Biff" Byford (som redan trätt över gränsen), Whitesnakes David Coverdale (fyller i september) och Rob Halford från Judas Priset, som om drygt två månader kan kalla sig 60-åring.

Ingen av dem verkar dock vilja lätta på gasen och pensionera sig. Under en välbesökt presskonferens med Judas Priest under torsdagen avfärdade sångaren Rob Halford kategoriskt allt snack om att han eller bandet ska lägga av, trots att man är ute på sin sista världsturné.

– Jag vill göra klart att vi fortsätter och vi kommer att göra fler album, sade Rob Halford under presskonferensen.

Höga toner

Tecknen har dock varit tydliga på årets festival att åldermännen får allt svårare att hitta de där riktigt höga tonerna som i ungdomens dagar. Men det är inget som bekymrar festivalledningen.

– Man kan inte bortse från att det fortfarande är gamlingarna som drar mycket av den stora publiken. Det är ju så, säger Ingolf Persson, Sweden Rocks festivalgeneral.

Gamle Black Sabbath-sångaren Ozzy Osbourne är den stora fixstjärnan i år. Inte heller där lär väl tonerna sitta riktigt så bra som under glansdagarna.

– Jo, det är väl klart men eftersom Ozzy skulle varit död för 15 år sedan är det ju rätt imponerande att han fortfarande kan stå på en scen, säger Ingolf Persson.

Ozzy Osbournes ålder? Han fyller 63 år i december.

Monica Hansson
TT Spektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons