Annons
Nöje

Megadeth tvingas ställa in Sweden Rock

En av "The Big Four", thrashmetal-genrens fanbärare Megadeth, ställer in sitt gig på Sweden Rock Festival i Sölvesborg den 6 juni.
Nöje • Publicerad 22 maj 2014
Metallica står snart på en svensk scen, men deras "The Big Four"-bröder i Megadeth tvingas med kort varsel ställa in sina turnéplaner.
Metallica står snart på en svensk scen, men deras "The Big Four"-bröder i Megadeth tvingas med kort varsel ställa in sina turnéplaner.Foto: Foto: ADAM IHSE / EXPONERA

Basisten Dave Ellefsons cancersjuke bror avled under måndagen och bandet avbokar nu alla turnéplaner den närmsta tiden för att låta familjen sörja. I ett pressmeddelande hälsar Megadeth, som var ett av årets stora headlines på Sweden Rock, att:

"The band sends their deepest condolences and prayers to David during this time and ask that the fans please do the same."

Annons

Knappt två veckor innan Sveriges ledande rockfestival kickar igång är avhoppet så klart ett bakslag. Festivalledningen jobbar febrilt med att hitta en ersättare, men konstaterar också faktum i sitt pressmeddelande:

- Vi ber om våra gästers förståelse för att artister av den här kalibern vanligtvis bokar sina scheman mycket långt i förväg och att det därför lär bli svårt att med så här kort varsel hitta ett namn med samma dignitet som Megadeth.

Sweden Rock Festival vid Norje havsbad utanför Sölvesborg äger rum den 4–7 juni. Klara akter är bland andra Black Sabbath, Alice Cooper, Volbeat, W.A.S.P, Monster Magnet, Billy Idol och Rob Zombie.

Lina Campbell
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons