Annons
Nöje

Ingolf Persson trappar ned

Grundaren och festivalgeneralen för Sweden Rock ska trappa ned efter 20 år. Kommande säsong blir Ingolf Perssons sista som artistansvarig och han framhåller Mötley Crüe som årets stora dragplåster.
Nöje • Publicerad 16 januari 2012
Ingolf Persson trappar ned på engagemanget i Sweden Rock.
Ingolf Persson trappar ned på engagemanget i Sweden Rock.Foto: 

– Ja, när ska man sluta? Man ska väl sluta när man känner att det fungerar utan mig, men jag kommer att vara kvar lite grann i bakgrunden ändå, säger Ingolf Persson som framöver vill ägna mer tid åt familj och privatliv.

Varför valde du att starta Sweden Rock Festival för 20 år sedan?

Annons

– Det var väl mest för att det fanns ett behov för lite äldre människor, som fortfarande har ett musikintresse, att gå på festival och se gamla, bra band och artister och att umgås med likasinnade.

– Precis som dansbands- publiken är hårdrockare ett troget släkte som följer sina hjältar. Sedan har många yngre upptäckt de gamla hårdrocksklassikerna också och det är jättebra att det finns en återväxt.

Vilken är den absoluta höjdpunkten under alla år?

– Det är svårt att säga, för det är så otroligt många minnen man har, både av trevliga människor och av artister. Jag får väl sammanfatta det i en bok, för jag har sagt att jag ska skriva en bok när jag lägger av.

Har du börjat skriva på den?

– Jag har väl börjat samla lite material, men det får ta den tid det tar.

Trodde du för 20 år sedan att festivalen skulle bli så stor?

– Nej, absolut inte, inte de proportioner den har tagit nu. Det hade jag inte kunnat drömma om.

Vilket blir årets stora dragplåster, ditt sista som ansvarig för artistbokningarna innan pressansvarige Martin Forssman tar över den biten?

– Vi är inte klara med programmet ännu, det blir vi inte förrän i slutet av mars, men som det ser ut nu blir det Mötley Crüe.

Mikael Hallqvist
Peter Maunula
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons