Annons
Nöje

Hård duell i "Mästarnas" final

Jörgen Jönsson vann "Mästarnas mästare" i SVT på söndagskvällen.
Nöje • Publicerad 4 juni 2012
Jörgen Jönsson tog hem Mästarnas Mästare.
Jörgen Jönsson tog hem Mästarnas Mästare.Foto: 

Egentligen skulle han inte ens ha varit med, men sedan insjunkande Gunde Svan. Brådstörtat, med bara några dagas varsel, fick Jörgen Jönsson åka till inspelningen i Ungern som reserv. Fast i det sista programmet stod hockeyhjälten där som segrare i "Mästarnas mästare".

Hur kändes det att vinna?

Annons

- Man var ju trött. Men det är klart att det var kul. Det var ett kul finalmoment, säger Jörgen Jönsson till TT Spektra.

Tävlingsinstinkt

Jörgen Jönsson och den legendariske handbollsspelaren Magnus Wislander möttes i finalen, en kombinerad pussel-, gräva-sig-under-mur- och pilbågetävling, sedan den alpina stjärnan Pernilla Wiberg slagits ut i semifinalens jaktstart.

Hockeystjärnans tävlingsinstinkt gick det inte att ta miste på. I säsongens kanske mest klassiska ögonblick skallade han ihop med Anders Järryd i en nattduell som båda väldigt, väldigt gärna ville vinna.

- Nu när jag har sett på det på tv tycker jag fortfarande det är lite "skämsigt". Det var en olyckshändelse. Att det skulle gå så hett till, det trodde jag inte, säger han och skrattar.

Jörgen Jönsson är tvåfaldig OS-guldmedaljör, men pokalen från "Mästarnas mästare" kommer också att få en fin plats där hemma.

Fast än har han inte fått den.

- Jag fick hålla i den under inspelningen. Men sen fick jag lämna tillbaka den. Det skulle ju vara en hemlighet, säger han och skrattar.

Maria Sällberg
TT Spektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons