Annons
Nöje

Folkets fest börjar ta form

Nu börjar planerna för folkfesten Eurovision Song Contest i Malmö att utkristallisera sig.
Nöje • Publicerad 19 april 2013
Loreen.
Loreen.Foto: 

Gustav Adolfs torg blir navet för Eurovision Village, tänkt som mötesplats för tusentals besökare. Det är även huvudsponsorernas plats där många av årets ESC-tävlande artister kommer att framträda.

Kickstarten sker med Melodifestivalsvinnaren samt Eurovisionsvinnaren, Robin Stjernberg och Charlotte Perrelli, den 11 maj.

Annons

– Det här har vi kämpat mycket för. Att alla skåningar vid något tillfälle har chansen att gratis se och uppleva alla de tävlande artisterna. Det tycker vi är ett wow-moment, säger Karin Karlsson, Malmö Stads och Region Skånes huvudansvarige projektledare i ett pressmeddelande.

En annan mötesplats blir Folkets Park. På Moriska paviljongen anordnas Euro Fan Café, helt tillägnad de största ESC-fansen. Bland annat med ”BigQuiz”, en Eurovision-quiznatt där stora överraskningsartister utlovas. Liksom ”Null points night”, en hyllningskväll till alla 0-poängare genom tiderna.

På Amiralen anordnas bland annat konserter med Martin Rolinski och Loreen. Utomhus i Folkets Park arrangeras allsång.

Eurovision Song Contest pågår den 11–18 maj i Malmö. (KB)

Mikael Hallqvist
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons