Annons
Nyheter

Ystad förlorade hamntvist

Ystads hamn behöver inte tillhandahålla tjänster till självkostnadspris för trafikerande rederier. Det framgår av den dom som Högsta domstolen, HD, avkunnade i dag på tisdagen.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2008

Vidare anser HD att Ystads hamn i ekonomiskt hänseende är monopolist på marknaden, när det gäller passagerartrafik till Bornholm, och därför också ska anses ha en dominerande ställning på markanden. Liksom efter hovrättsdomen kan båda parter därmed sägas ha gått segrande ur striden.

Högsta domstolen fastställer nämligen den dom som tidigare avkunnats av hovrätten i Malmö. HD dömer också danska staten, genom Bornholmstrafikken, till att betala rättegångskostnaderna på 75 000 kronor.I domen står det att det inte går lika bra att segla till Rönne från Trelleborg, eftersom det skulle medföra alltför stora investeringar och ta för lång tid.Robert Jönsson och TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons