Annons
Nyheter

YSTAD

Så var det dags igen för den kanske mest svenskaste svenska av alla våra fina traditioner: midsommar. Dags att hoppas på vädergudarna, koka nypotatisen, lägga upp sillen och njuta av jordgubbarna. Och inte minst att plocka blommor, klä och resa stången och dansa små grodorna kring den.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2003

I Ystads kommun kan man fira midsommar på följande ställen: På Idrottsplatsen i Ystad blir det traditionellt firande med lekar och dans på midsommarafton. Stången "majas" på förmiddagen från 08.00. Dans blir det på eftermiddagen mellan klockan 14 och 16. På Dag Hammarskjölds Backåkra firas midsommar på traditionellt sätt med gäster från hela världen från 14 Kåseberga byalag har midsommarfirande i byahusträdgården. Klockan 14 kläs stången och 15 reses den. Byalaget i Sövestad har dans och lekar kring stången. Samling 13.30 i fårabacken I Glemmingebro ställer byalaget till med dans, lotteri och spunnet socker från 13.30. Nybrostrands byalag ställer också till med midsommarfest. Klockan 14 sätter dansen igång. Midsommardagen: I Charlottenlunds slottspark arrangerar Ljunits Herrestads hembygdsförening traditionellt midsommarfirande kring stången. Festligheterna börjar 13.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons