Annons
Nyheter

Vykort framme efter 50 år

Nyheter • Publicerad 7 november 2005

Det kom ett vykort till Sigrid i köket på ålderdomshemmet Åvallagården på Gotland. Problemet var att ingen på hemmet kände henne. Och kortet lades på brevlåda av väninnan Elsa för 50 år sedan i Finspång i Östergötland, visade poststämpeln.

Kortet kom fram först för ett par veckor sedan, skriver Norrköpings Tidningar.

Annons

Lite efterforskning visade att Sigrid faktiskt arbetat på hemmet, fast för så länge sedan att ingen kom ihåg henne där.

Fortfarande vet ingen vem kortskrivaren Elsa var. Sigrids brorson hörde av sig när Gotlands Allehanda skrev om vykortet med motiv från Finspångstrakten. Han känner inte till väninnan men berättar att fastern lämnade efter sig en rik samling vykort med Finspångsmotiv när hon dog.

Tydligen köpte de två damerna lotter ihop. På kortet finns ett lottnummer noterat och Elsa hoppades kortet skulle hinna fram före dragningsdagen den 15. Det gjorde det uppenbart inte och ingen vet om väninnorna vann på lotten.

En tredje fråga förblir också obesvarad: Vilken väg har kortet tagit under de 50 åren? (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons