Annons
Nyheter

Vuxenutbildningen raggar nya elever

Anslagen till Komvux har minskat och för att i någon mån kompensera detta går Vuxenutbildningen nu ut i riksomfattande kampanj för att få nya vuxenstuderande.
Nyheter • Publicerad 2 april 2002

-?Vi har bjudit in företag, både stora och små, till denna kunskapsvecka för att informera om våra planer, säger Torgny Larsson, projektledare. Vi inleder veckan den 8 april med ett frukostmöte på Komvux mellan klockan 8 och 10. Det nya är att vuxenutbildningen skall skräddarsy utbildningar efter företagens behov. Och Torgny Larsson är säker på att behovet finns bland de 1 600 registrerade företag som finns i Tomelilla. -?En del visserligen bara enmansföretag , säger Larsson, men även de kanske behöver mer kunskap i bokföring eller datorkunskap, för att nämna något. Utbildningen är inte gratis. Företagen får betala en viss kursavgift för de anställda som eventuellt sätts i utbildning. Förutom denna nyhet kan Vuxenutbildningen erbjuda gruv (grundskoleutbildning) och gymnasieutbildning för de som önskar. Den utbildning kan göras på distans eller läsas in på kvällskurser med hjälp av speciellt certifierade lärare. Den nationella Kunskapsveckan pågår under tiden den 8 -12 april mellan klockan 8 och 16, den 11 april är det öppet till klockan 18. Och för att ta emot alla intresserade är det då "Öppet Hus" på Komvux, Löparegatan 1.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons