Annons
Nyheter

"Visionerna får inte bli bara ord"

Helena Linge från Lärarnas riksförbund vill att skolan ska möta eleverna på deras egen nivå. - Skolan måste möta eleverna på deras egen nivå. Oavsett etnisk tillhörighet och klassbakgrund måste skolan kunna ge eleverna en grund att stå på. Det menar Helena Linge, ordförande i Lärarnas riksförbund i Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2002

Helena Linge anser att man i Trelleborg måste ta hänsyn till att staden är en arbetarstad med många elever som kommer från en studieovan miljö. - Det är viktigt att skolan visar att utbildning är något som eleverna kommer att ha glädje av i livet, säger hon. Liksom elever från studieovana miljöer kan elever med invandrarbakgrund ha särskilda behov. Enligt Helena Linge måste kommunen satsa resurser så att det finns tid att individualisera undervisningen och möta varje elev på deras egen nivå. - Fler lärare, behöriga lärare och mindre grupper är medel för att uppnå det. Om spjutspetsskolan ska bli verklighet måste det till god lärartäthet i Trelleborg. Helena Linge anser att det kan bli svårigheter att rekrytera lärare framöver på grund av brist på behöriga lärare. En resurs som kommunen borde utnyttja enligt Helena Linge är lärare från andra länder som kommit till Sverige. - Det gäller att se till att de får svensk lärarbehörighet. Även lokalerna måste förbättras anser Helena Linge. - Om Trelleborg ska ligga i framkanten när det gäller skolan måste man se till att det finns lokaler i god tid för de behov som kommer att finnas framöver. Helena Linge är ganska optimistisk om skolans framtid. Hon tycker sig se en tendens att det satsas allt mer på skolan. - Det är också glädjande att så många i Trelleborg anser skolan vara viktig, säger hon. Hon tror att Trelleborg kan ta ett verkligt steg framåt när det gäller skolan genom satsningen på spjutspetsskolan. - Men det gäller att det inte bara blir fina ord, säger hon.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons