Annons
Nyheter

Villa beskjuten i Tommarp

En nybyggd villa i Västra Tommarp blev under natten till onsdagen beskjuten. Polisen misstänker att det finns ett samband med de tidigare hot som riktats mot de boende i villan.
Nyheter • Publicerad 19 juli 2007
Bild: Claes Nyberg
Bild: Claes NybergFoto: 
Foto: 

I villan bor en man och en kvinna samt ett barn på två år. Senast i april i år utsattes familjen för hotelser och valde då att resa utomlands för en tid. Efter den senaste händelsen har familjen återigen fått lämna sin bostad.

- Familjen befinner sig just nu på annan ort, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig på polisen i Södra Skåne.

Annons

Skotten sköts mot bottenvåningen när familjen låg och sov. Ingen skadades dock vid händelsen.

- Vid 01.38 vaknade de av skott på bottenvåningen. Familjen sprang upp till övervåningen och låste in sig i badrummet, berättar en släkting.

Familjen blev i april i år utsatta för hot av det företag som byggt deras hus. Bland annat lades ett kuvert med en patronhylsa i trädgården. Familjen fick veta att nästa gång skulle man inte ta någon hänsyn till om det fanns barn i huset.

Familjen valde då att fly utomlands men har varit hemma igen sedan några månader.

- Tills nu har det varit lugnt. Det är lätt för polisen att säga att de måste byta bostad. Men det ska gå ekonomiskt också, berättar släktingen.

I våras gjordes en besiktning av det försenade bygget där det beslöts att cirka 350 000 kronor skulle hållas inne. De boende har sedan dess anlitat andra företag för att färdigställa villan. Det första företaget har gått i konkurs och olika konkursförvaltare har blivit inkopplade.

Under onsdagsförmiddagen genomfördes en teknisk undersökning av platsen. Den fastställde att tre projektiler, och inte två som man från början trodde, gått in i huset. Skotten ska ha skjutits mot kök och vardagsrum.

Efter beskjutningen ska en bil ha kört hastigt från platsen.

Under onsdagseftermiddagen hölls förhör med de boende i huset. En dörrknackning genomfördes i området, men den gav inget. Polisen har ännu ingen misstänkt, men det finns misstankar om att beskjutningen har ett samband med de tidigare hoten familjen utsatts för.

- Vi kommer att jämföra nattens händelser med den i april, säger Ewa-Gun Westford.

Ann Ekstrand/Fanny Johansson/Sofia Bergström/Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons