Annons
Nyheter

"Viktigt för kommunen"

- Österlens museum är oerhört viktigt för en kulturkommun som Simrishamn och kommunen bör ta över huvudmannaskapet. Det säger oppositionsråd Karl-Erik Olsson (s). Han påpekar att kommunen redan betalar nära två miljoner kronor till museet.
Nyheter • Publicerad 15 april 2003

- Vad jag förstår ska det inte behöva handla om mer pengar bara för att kommunen blir huvudman. Särskilt inte eftersom de pengar som föreningen idag betalar in i moms kan användas på annat sätt om kommunen står för driften. Dessutom har museet större chanser att få andra bidrag om det drivs i kommunal regi och därmed ökar chanserna att vidareutveckla museet. Vad händer om kommunen inte tar över ansvaret? - Det skulle inte se bra ut om hembygdsföreningen gjorde konkurs. Men risken finns väl att museet får stänga, säger Karl-Erik Olsson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons