Annons
Nyheter

Vart är vi på väg?

Jag sätter på TV 4 och kommer direkt in i en kärleksscen i Sunset Beach. Den perfekta kvinnan med uppblåsbara bröst, förstorade läppar och silkeslent hår kysser mannen med lagom mycket skäggstubb, underbart vackra ögon och när tröjan åker av ser man den vältränade magen. Jag stänger tv:n igen.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2003
Arkivbild: Tomas Nyberg
Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Jag bestämmer mig för att gå ut i det fina vintervädret men jag hinner inte gå fyra steg förrän jag får syn på en stor reklampelare och vad ser jag? En enorm bild på en avklädd Anna Nicole Smith som är så sminkad att man nästan blir rädd. Med en suck traskar jag vidare. Fötterna börjar bli ordentligt kalla och jag känner redan att promenaden inte kommer att bli lång. Hade varit mysigare att ligga hemma i soffan med en tidning. Därför svänger jag in om Pressbyrån och ser vad de har att erbjuda. Vackra tjejer varvat med sexiga killar pryder nästan vartenda omslag. "Gå ner 4 kg på två veckor", "Så får du fastare mage". Rubrikerna strömmar genom huvudet, och jag får mig en tankeställare. Hur ska detta sluta? Varför kan man inte bara acceptera sitt utseende? Tankar om dåligt självförtroende ploppar upp i hjärnan men försvinner lika snabbt igen. Världen godkänner inte en kvinna med födelsemärke på kinden och om hon går upp två kilo kanske man inte får behålla jobbet som modell. Jag känner blicken från den något stressade expediten och jag måste välja en tidning. Jag tar... Se & Hör. När jag går ut från butiken inser jag: Världen har även påverkat lilla mig! Även jag bryr mig om att "prinsessan Madeleine har ny pojkvän" och "Eric Gadd på biopremiär". Vart är vi på väg? Text: Jenny Lundh

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons