Annons
Nyheter

Värnpliktiga i beredskap

Räddningstjänsten i Sydöstskåne har bett militären om hjälp att sanera den kuststräcka som under måndagskvällen kan komma att drabbas av oljan från det förlista kinesiska lastfartyget.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2003

- Vi har fått en förfrågan om ett 40-tal man samt fordon. Det är en begäran som vi naturligtvis kommer att uppfylla. Ett 40-tal värnpliktiga från P7 sätts in, säger Ulf Ros på Militärdistriktsstaben, MDS, i Göteborg. Situationen är dock föränderlig, bland annat beroende på vindriktningar och vindhastighet, och man vet ännu inte exakt när och om hemvärnspersonalen kommer att sättas in. Enligt insatschef Lars-Erik Larsson på räddningstjänsten i Sydöstskåne är det tänkt att de ska sätta in under tisdagsmorgongen. - Det bestämmer räddningsledaren helt och hållet. Behövs det mer folk så ordnar vi det, säger Ulf Ros. Ytterligare ett 40-tal värnpliktiga finnas i beredskap för att avlösa de militärer som får ta första stöten

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons