Annons
Nyheter

Värdetransportrånare ännu på fri fot

Ett dygn efter den våldsamma kuppen mot en värdetransport i Stora Höga i Bohuslän var förövarna fortfarande på fri fot.
Nyheter • Publicerad 4 november 2005

Det var på torsdagsmorgonen som två maskerade och beväpnade män stoppade värdetransportbilen från Securitas, tvingade ut de två väktarna som fanns i den, och därefter sprängde upp ett stort hål i bilen.

Väktarna fick lindriga fysiska skador av splitter.

Annons

Rånarna flydde med pengar, hur mycket är ännu okänt.

Den tekniska undersökningen av de två misstänkta bilar som anträffats fortsatte på fredagen. Den ena bilen hittades på en infartsparkering några kilometer från där rånet genomfördes. I bilen fanns saker som gör att polisen är övertygad om att bilen användes vid rånet. Exakt vad vill man inte avslöja. Bilen hade stulits i Finspång ett par dagar före rånet. Ytterligare en bil som stulits i Finspång hittades i området.

– Teknikerna letar vidare för att försöka hitta biologiska spår i dem, säger Anna Rosenberg, pressinformatör på polisen i Västra Götaland, till TT.

Polisen anträffar stulna bilar hela tiden, och dessa kontrolleras lite extra nu, enligt Rosenberg.

Tips om rånet kommer in och bearbetas av polisen.

– Vi får se vad det ger, säger Anna Rosenberg. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons