Annons
Nyheter

Vänsterns valsatsninglokalen "Röda hörnet"

I dag är det öppet hus i partiets nya lokal i korsningen Tomegatan-Bangatan.Efter snart fyra år i kommunpolitiken satsar nu Vänsterpartiet på en egen lokal, lagom till valet i höst.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2002
Vänstern
VänsternFoto: 

- Det känns jättebra att vi äntligen hittat en passande lokal, säger Christel Harvigsson (v). Vi har letat länge efter något centralt som var lagom stort. Vi har hyrt den året ut, men hoppas det blir längre. Ungdomsgruppen i Tomelilla av Sveriges Socialistiska Pionjärer, SSP, är glada över att Vänsterpartiet skaffat sig lokalen ?Röda Hörnet?. Längst fram Ann Friheden och Elias Andersson, i mitten Oscar Grönberg, Kettil Säther och Annelie Persson samt längst bak Joakim Nilsson och Albin Löfgren.Bild: Bodhi Bjerregaard" BORDER="0"Ungdomsgruppen i Tomelilla av Sveriges Socialistiska Pionjärer, SSP, är glada över att Vänsterpartiet skaffat sig lokalen ?Röda Hörnet?. Längst fram Ann Friheden och Elias Andersson, i mitten Oscar Grönberg, Kettil Säther och Annelie Persson samt längst bak Joakim Nilsson och Albin Löfgren.Bild: Bodhi Bjerregaard Ett rum och kök precis i hörnet av Bangatan och Tomegatan är vänsterns nya mötesplats. Tanken är att alla medborgare, medlemmar och sympatisörer där ska kunna diskutera och ta upp viktiga frågor med politiker och varandra. Medlemmarna i ungdomsgruppen av Sveriges Socialistiska Pionjärer, SSP, är glada för lokalen mitt i Tomelilla. Några av dem är också medlemmar i Ung Vänster. - Nu är det här vi kommer att träffas varje torsdag, säger Elias Andersson. Innan har vi hyrt lokal på Byavångsskolan eller i Folkets park. Vi var här och inredde för en vecka sedan, ställde in skänkta möbler och satte upp affischer. De röda flaggorna och Ung Vänsters affischer bryter av mot de ljusblå väggarna. Musiken dunkar ur bandspelaren, men ändå på rätt så låg nivå eftersom de sju ungdomarna planerar inför SSP:s riksträff som nu i mars ska hållas i Tomelilla. - Vi är med i SSP istället för att det inte är lika styrt som Ung Vänster, säger Annelie Persson. Våra träffar är inte så formella. Det handlar mer om att träffas. Vi har nog alla socialistiska värderingar i grunden, fast vi kan tycka olika ändå. Det handlar om att lära sig tänka själv. Det som verkar locka ungdomarna mest är pionjärlägren, övernattningar där de umgås, sjunger och kanske skissar på någon kampanj. - Man softar runt lite, säger Albin Löfgren. Det enda som är riktigt planerat är maten och det är alltid gröt till frukost. Kampanjerna handlar ofta om hur de vill ha skolan, men ungdomarna kan även rikta kritik mot de ökade samhällsklyftorna i Sverige eller USA:s roll som världspolis. Vänsterpartiet i Tomelilla består i dag av ett tiotal aktiva och förhoppning finns att den skaran kanske kan öka med en öppen lokal i centrum. - Vi vet att vi har många sympatisörer och vårt första majtåg i fjol var större än socialdemokraternas, säger Lars Johansson (v). Men kanske har de haft svårt att nå oss när vi inte haft en egen lokal. Det vill man nu ändra på och kommer att ha öppet hus varje lördag klockan 10-12.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons