Annons
Nyheter

Vägen vid Benestad öppnad efter bärgning

(Uppdaterad 15.15) Vägen mellan Benestad och Ystad har åter öppnats för trafik. Under ett par timmar på fredagseftermiddagen var Ystadsvägen söder om Benestad avstängd medan en tankbil bärgades.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2002

Tankbilen var på väg till färjan i Ystad med en last av mjölk till ett mejeri på Bornholm. Men strax utanför Benestad mötte tankbilen Vägverkets bil som var ute och gjorde linjemarkeringar. Det blev ont om plats på vägen och tankbilen skar ut i vägrenen. Turligt nog blev tankbilen hängande på vägrenen. Vid avåkningen läckte dock tankbilen ut diesel från påfyllnadshålet. Räddningstjänsten fick tappa ut en del diesel och tog också hand om några säckar med förorenad jord. Tankbilen kunde fortsätta för egen maskin när den hade dragits upp på vägen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons