Nyheter

Vad snackade fanbärarna om?

OS-invigningen är avklarad och oavsett om ni sett direktsändningen natten mellan fredag och lördag eller om ni nöjde er med reprisen till lördagsfrukosten så såg ni Magdalena Forsberg var den som bar den svenska fanan.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2002

Ett jobb som annars för det mesta varit vikt för tidigare OS-medaljörer. Det måste väl vara ett gott omen, eller? Det som störde mest vid invigningen var det erbarmligt dåliga ljudet i svensk tv, som man dessbättre kom till rätta med under senare delen av sändingen. I övrigt var invigningen precis som en OS-invigning ska vara, spektakulär, vacker och pampig. Idén att låta allting utspela sig på is var genialisk med tanke på både grace och ljussättningsmöjligheter. Kontrasterna mellan is och eld bidrog också till storslagenheten. Det man undrar mest över är emellertid vad OS-fanbärarna snackat om under repetitioner och väntetider. En före detta astronaut, en demonregissör, en fredspristagare, före detta aktiva och presidenter - nog hade man velat vara en fluga på fanan där... Text: Sporten

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.