Annons
Nyheter

Utyraren: Familjen är bråkmakare

Familjen Reinlert är bråkmakare, som bara letade efter fel för att få en ursäkt att åka hem igen. Det anser stugägaren i Småland, som inte har för avsikt att betala tillbaks några pengar.
Nyheter • Publicerad 9 maj 2003

När TA efter två dagars försök når stuguthyraren per telefon berättar hon att hon är frustrerad över att ARN upplever det som om hon inte svarat på anklagelserna. Hon har nämligen skickat in ett svar, hävdar hon. - Jag ser det som rena lögner och påhitt av den här familjen, säger stugägaren. Vi har exempelvis aldrig gått ut med att stugan skulle vara handikappanpassad. Med det på förhand lämnade beskedet uppfattade ägaren det som att familjens handikappade medlem inte skulle följa med - och när de anlände så var mycket riktigt ingen i sällskapet rullstolsburen. Att fler familjemedlemmar skulle ansluta senare berättades inte, påstår stugägaren. Den saknade micron och kaffebryggaren stod undanstoppade i ett skåp i huset, enligt stugägaren, och barnsängen var man beredd att bära över ifrån anläggningens huvudbyggnad. - Men då sa de att "det gälls inte, den ska stå här när vi kommer". Då sa jag att "ni vill ju bara bråka". Jag upplevde det som att de var ur humör redan när de kom. Att några pengar skulle betalas tillbaka är uteslutet - och inte bara för att stugägaren inte vill det. - Vår gård finns inte mer, rörelsen har gått i konkurs, berättar hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons