Annons
Nyheter

Uteliggare fortsätter engagera

Många barn och ungdomar har engagerat sig och bildat sig olika uppfattningar när de läst om den så kallade "bunkermannen" i Lilleskog utanför Ystad. Här är två insändare på temat från en skola på Österlen:
Nyheter • Publicerad 24 mars 2003

Tänk efter Vad var det egentligen för mening med att dra 30 personer till mannen i skogen, när man ändå inte gjorde något? Helt onödigt om jag får säga vad jag tycker. Ta i stället kontakt med mannen och försök förstå hans situation. Vad han vill, tänker och känner. Erbjud honom något - mat och dryck tackar han säkert inte nej till. En varm filt skulle inte skada och lite vatten att tvätta sig med. Låt mannen bo kvar, men håll kontakt med honom i alla fall. Tänk dig själv att sitta mitt ute i skogen alldeles ensam i mörkret. Ingen som pratar med dig, bara glor och går förbi. Det skulle kännas för hemskt helt och hållet. Medmänsklig Hjälp mannen i bunkern Grannarna borde inte lägga sig i mannen i bunkerns privatliv. Tänk om! Ni gör så att allt kanske bara blir värre. Varför hjälper ni inte mannen i stället? Ni kanske skulle kunna bilda en stödgrupp åt honom. Hjälpa honom med pengar och lite mat. Han skulle säkert blivit glad om ni gjort det. Vad var det för mening att kalla 30 personer till honom? Det var ju ändå meningslöst. Kommunen kunde väl hjälpa honom så att han fick jobba lite. Ett bra arbete som han tyckte om och kunde ge honom lite pengar att leva för. Andreas G

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons