Nyheter

Utan musikskola inget lir

Felice Persson går i fyran på Simrishamns musikskola. Hon går där för att det är roligt och man lär sig mycket. Hon spelar fiol, men hon tror inte att hon hade spelat det om hon inte hade gått i musikskola.
Nyheter • Publicerad 15 december 2003

- Det bästa med skolan är att man får lära sig nya saker varje dag, tycker Felice. På frågan om hon saknar något speciellt ämne är svaret nej, det är bra som det är. - Det spelar ingen roll om vi slås ihop med kulturpedagogiskt centrum eller inte, säger Frank Malmkvist, fast han inte vet vad det är. Han valde musikskola för att han har ett stort intresse för musik. Frank spelar bas, men hade inte gjort det om han gått i någon annan skola. - Det bästa med den här skolan är att vi har så bra lärare, säger Frank och ler mot sin musiklärare. Frank har alla de rätta svaren på frågorna idag, tycker läraren. Text: Therése Knutsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.