Annons
Nyheter

Ungdomsledare åtalad för sexbrott

En 56-årig Tomelillabo, som jobbat med ungdomsverksamhet i en förening i Tomelilla, är nu åtalad misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt ofredande, förförelse av ungdom och bedrägeri och urkundsförfalskning.
Nyheter • Publicerad 1 april 2003

De fyra barn som mannen misstänks ha utnyttjat är i dag mellan 12 och 17 år. Värst utsatt enligt åklagaren är en 14-årig pojke som under fyra års tid, fram till i februari i år, misstänks ha utnyttjats sexuellt av mannen. Åtalet i detta fall rubriceras som grovt sexuellt utnyttjande. Under de här åren har mannen vid ett flertal tillfällen och på olika platser i Tomelilla haft sexuellt umgänge med pojken. Att brottet bedöms som grovt beror på att pojken är så ung och har utnyttjats så hänsynslöst under ett stort antal gånger. Åtalspunkt nummer två är sexuellt utnyttjande av underårig. Det gäller en annan 14-årig pojke. Han har haft kontakt med mannen under januari och februari månad i år. Pojken har utsatts för sexuellt umgänge men inte lika grovt som i det första fallet. De sexuella ofredanden som mannen är misstänkt för, rör en 12-årig pojke och har inträffat i Tomelilla från årsskiftet fram till 24 februari i år. Åtalspunkt nummer fem är förförelse av ungdom. 56-åringen har under tiden 16 januari till 23 februari försökt få sexuellt umgänge med en 17-årig pojken mot att han skulle få ersättning för sina tjänster. Sista åtalspunkten handlar om bedrägeri och urkundsförfalskning. Mannen har utan tillstånd uppgett ett namn på en skrivelse som avsåg övertagande av ett elabonnemang. Denna skrivelse skickade han sedan till Sydkraft. Det innebar att mannen vars namnteckning stod på skrivelsen fick ta över ett elabonnemang med en elförbrukning uppe i en kostnad av drygt 10 000 kronor. Rättegången mot mannen, som suttit häktad sedan han greps den 25 februari, inleds i dag vid Ystads tingsrätt. Mannen har enligt sin advokat gjort vissa medgivanden.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons