Annons
Nyheter

Ulrica Schenström avgår

Ulrica Schenström har begärt att få lämna sin tjänst som statssekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt, uppgav statsrådsberedningen natten till torsdagen.
Nyheter • Publicerad 1 november 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

"Redan de bilder som publicerats och det faktum att jag genomfört samtal med en journalist och i det sammanhanget druckit vin är beklagansvärt", skriver Schenström i sin avskedsansökan.

"Jag har agerat olämpligt och det gör att jag inte anser mig kunna fungera med fullt förtroende i mitt uppdrag. Jag beklagar också att jag inte inledningsvis förmått att klarlägga det som förevarit för statsministern och allmänheten. Detta är misstag som jag djupt beklagar och ångrar", skriver hon.

Annons

Fredrik Reinfeldt ville inte kommentera Schenströms beslut under natten.

Regeringen ska ta ställning till hennes avskedsansökan "så snart som möjligt", sade statsministerns pressekreterare Oscar Hållén till TT.Samtliga partiledare i den borgerliga alliansen avböjer genom sina pressekreterare att kommentera Ulrica Schenströms avskedsansökan. Inte heller EU-minister Cecilia Malmström (fp), som ingår i statsrådsberedningen, vill kommentera beskedet.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons