Annons
Nyheter

Ullaredsrånarna missade stor dagskassa

Rånarna som sprängde en värdetransport i Ullared missade storkovan, dagskassan från varuhuset Gekås. Jakten på rånarna fortsatte med full kraft under fredagen.
Nyheter • Publicerad 29 april 2005

Det välplanerade rånet på torsdagseftermiddagen då två maskerade och tungt beväpnade gärningsmän stoppade en värdetransport mitt i Ullared, sköt sönder däcken och sprängde sig in i bilen, framstår som ett misslyckande för rånarna.

Vittnen såg dem lasta över flera väskor från värdetransporten till flyktbilen, en mörkblå Saab 9000, men de missade väskan med pengarna från lågprisvaruhuset Gekås. Där fanns sannolikt miljonbelopp.

Annons

– Jag har fått information från uppräkningscentralen i Göteborg. Och där finns hela det belopp som vi skickade med, säger varuhusets säkerhetschef Boris Carlsson till Göteborgs-Postens nätupplaga.

Det bekräftas av Securitas.

– De fick inte med sig kassan från Gekås, säger Göran Antan, regionchef på Securitas Värdetransporter till TT.

Värdetransporten hade hämtat pengar på flera andra ställen, enligt Securitas. Det är ännu oklart vilka summor det rör sig om.

Under fredagen fortsatte jakten på rånarna. Polisen hade vägspärrar och helikopter sökte från luften. Rikslarm är utfärdat.

Spåren efter rånarna slutar i Fridhemsberg utanför Ullared där rånarna satte eld på Saaben. Bilen visade sig vara stulen i Vällingby utanför Stockholm förra veckan.

Ett vittne såg en gul eller guldmetallic Volkswagen Golf köra i väg från skogsvägen och polisen misstänker att rånarna fortsatte flykten i den.

– Vi vet inte åt vilket håll de körde. Det finns också en möjlighet att de ligger och trycker i skogen i väntan på att det blåser över, säger Christer Harplinger, informationschef vid Hallandspolisen.

Hallandspolisen vill få så mycket uppgifter som möjligt om rånet. Under fredagen knackade poliser dörr och samlade in vittnesuppgifter. Det var många som såg själva rånet.

– Vi vill också få reda på iakttagelser dagarna före rånet. Rånarnas tillvägagångssätt visar att de visste vad de gjorde och att rånet var planerat, säger Christer Harplinger. (TT)

Karin Olander

Varberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons