Nyheter

Två män dog i skottdrama i Göteborg

Två män sköts ihjäl i en lägenhet i Hammarkullen i Göteborg natten till tisdagen. Minst två personer, en av dem maskerad, sprang från platsen efter skottdramat. Polisen tror inte att dödsskjutningen är en del av någon gänguppgörelse i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2006

Nattens skottlossning är annars den andra på kort tid i Hammarkullen. I mitten av augusti sköts två män på en parkeringsplats i närheten. En av dem dog.

Något samband mellan den skottlossningen och skotten i lägenheten där två dog, ser polisen inte.

Larmet kom 01.44 och kom från en av de boende i huset.

– Jag låg och sov och vaknade av skrik och bråk, berättar han för TT.

Han hörde också smällar, men var inte riktigt säker på att det verkligen handlade om skott. Han tittade ut mot gården och såg då en man försvinna från huset.

– Han hade en vit mask för ansiktet, säger vittnet.

Kort därefter gav sig ytterligare en man iväg.

En annat vittne som såg männen fly, såg också en tredje person men tror att det handlade om någon som bor i huset. Enligt det vittnet försvann en av männen nedför en trappa mellan två av hyreshusen på Bredfjällsgatan.

Ingen av de två döda männen var på tisdagsmorgonen identifierad av polisen. En av dem dog i lägenheten, den andre togs till Sahlgrenska universitetssjukhuset i ambulans. Hans skador var dock så svåra att han avled på sjukhuset.

Sju polispatruller skickades till Bredfjällsgatan. Flera hundpatruller sökte i omgivningarna efter misstänkta gärningsmän, men utan resultat.

Trappuppgången där lägenheten med de båda skjutna finns, spärrades av. Tekniker undersökte området, samtidigt som de boende försökte få iväg barnen till skolan och sig själva till jobbet.

. (TT)

Christer Jönsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.