Annons
Nyheter

Två gripna i närheten av bränderna

Polisen grep två personer, 61 respektive 67 år gamla, i omedelbar närhet av en av de bränderna som härjade under natten mot lördagen i Ystad. Männen återfanns i en bil anmäld stulen i Kristianstad. Båda är misstänkta för bilstöld.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2003
Det gamla snickeriet är totalförstört. Bild: Bass Nilsson
Det gamla snickeriet är totalförstört. Bild: Bass NilssonFoto: 

- De är naturligtvis intressanta också i samband med bränderna i Ystad, säger Ewa-Gun Westford-Wejnering, informationsbefäl vid Ystadspolisen. Bara förkolnade rester återstår av det som var tänkt att bli Ungdomens hus i Ystad. Bilder: Bass Nilsson Med tanke på brandförloppet och att de fem bränderna i Ystad inträffade inom loppet av två timmar gör att polisen finner det sannolikt att samtliga är anlagda. Bränderna rubriceras också av polisen som grov mordbrand. Hittills vill polisen inte göra några sammankopplingar med de bränder som härjat i Kristianstad under de senaste veckorna. Samtidigt kan polisen inte utesluta ett eventuellt samband. Vittnen har hört av sig till polisen i Ystad och dessa kommer att höras under dagen. I jakten på den eller de misstänkta mordbrännarna bedriver polisen både inre och yttre spaning. Tekniker från polisen i Malmö kommer till Ystad under lördagen för att leta teknisk bevisning i brandresterna. Hittills har polisen ingen, eller inga, misstänkta för bränderna. - Vi arbetar brett, säger Ewa-Gun Westford-Wejnering

Lisa Södergren lisa.sodergren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons