Annons
Nyheter

Två band vidare i Musik Direkt

Sven 7 år och Dazed on the carpet gick vidare till Musik Direkts Skånefinal i Lund den 17 april vid tävlingen i Brösarp på fredagskvällen.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2004
Dazed on Carpet. Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Philip Göransson och Österlenbandet Dazed on the carpet gick vidare i fredagskvällens Musik Direkt-tävling. Bild: Jan-Olle Persson Det var full fart på Neon Gallery i Brösarp. Under eftermiddagens lopp fylldes bassängen vid vägstationen med 2 500 liter kaffevatten inför lördagskvällens performance med ljusshow och explosioner. Inne i galleriet förberedde sig banden inför kvällens fredagstävling i Musik Direkt. Österlenbandet Dazed on the carpet stod på tur för att kolla ljudet. Nervöst? -?Det har inte kommit än. När vi spelade här sist var det nästan fullt, så det ordnar sig nog, säger Jakob Wågström, gitarrist i bandet som spelat tillsammans i ett och ett halvt år. - Dazed on the carpet betyder ungefär förbryllad på mattan, förklarade han innan det var dags att gå upp på scen. Inne i kaféet satt samtidigt Arthur Andreasson och förberedda dagens elektroniska konsert i samband med vernissagen på den nya utställningen Synpunkt och installationen med Sounds of the machine. Från ett annat hörn av lokalen hördes taktfast folkmusik. Så nog fanns det något för alla smaker på Neon igår. I Musik Direkt-tävlingen var elva band anmälda. Segrarna i den rikstäckande musiktävlingen för ungdomar går sedan vidare till Skånefinalen i Lund 17 april, med chans att nå riksfinalen i Halmstad.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons