Nyheter

Trygghet ledde till framgång för TFF

Efter att med små marginaler klarat sig kvar i allsvenskan förra säsongen skaffade sig TFF i år betydligt större svängrum.
Nyheter • Publicerad 18 november 2008
Bild: Tomas Nyberg
Bild: Tomas NybergFoto: 

Fotbollsintresserade läsare har under säsongen kunnat följa TFF från insidan i Jens Sloths och Jonas Bjurströms blogg på trelleborgs-allehanda.se. När de nu summerar säsongen är de nöjda. Både med med fotboll och blogg.

- Vi klarade oss precis förra året så förväntningarna var ganska låga. Vi visste inte hur vi skulle klara oss, säger Jens Sloth.

Innan EM-uppehållet spelades elva matcher i allsvenskan. TFF skrapade bara ihop nio poäng. Men efter uppehållet föll bitarna på plats.

- Det känns som om vi har ganska klara roller. Tom Prahl har förklarat väldigt tydligt och det sätter sig i ryggmärgen. Då kan man bygga vidare på det, säger Jonas Bjurström.

Efter uppehållet tog TFF 31 poäng och var svårslagna på hemmaplan.

- Där tycker jag att vi kan sticka ut hakan och säga att vi är bland de bästa i landet, säger Jonas Bjurström.

Jens Sloth håller med i resonemanget om tydliga roller och trygghet.

- Den främsta orsaken till att det gått bra är att vi fick in två nya tränare. De har en noggrann inställning till allt från träningar till analyser av motståndare. Spelarna vet sina roller på planen och då får man en trygghet, säger Jens Sloth.

Nu väntar "silly season" med rykten och spekulationer om vem som spelar var nästa säsong. Spelare försvinner och nya kommer till. TFF tränar fram till början av december och sedan har spelarna semester i en månad. I början av januari börjar nästa säsong.

- Hela föreningen har höga förhoppningar för nästa år, säger Jens Sloth.

Om det dessutom blir en ny bloggsäsong återstår att se.

- Det har varit kul att förmedla hur det är att vara fotbolsspelare i Trelleborg. Men det har varit ganska mycket hugg i omklädningsrummet men det får man ta, säger Jonas Bjurström.

- Det har blivit en form av dagbok där man kan skriva av sig lite. Jag har känt att det varit skönt när det gått dåligt, säger Jens Sloth.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.