Annons
Nyheter

Troell och Samantha Fox på Skånska filmdagar

Lyftkranar, eu-märkta djur och Samantha Fox. Det är några av de något udda ämnena som avhandlas på de kommande Skånska filmdagarna.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2004
Filmregissör Jan Troell delar plats med Sammantha Fox. Bild: Tobias Röstlund
Filmregissör Jan Troell delar plats med Sammantha Fox. Bild: Tobias RöstlundFoto: 

På två dagar visas sextio av det senaste årens Skåneproducerade filmer på Spegeln i Malmö. Magnus Gerttens film om nedmonteringen av Kockumskranen i "Bye bye Malmö" samsas med Jan Troells "Yellow tag". Troells film uppges vara en betraktelse om den europeiska unionens får som numera alla ska bära ett gult märke i örat. En av de mest diskuterade dokumentärfilmer är Lönsboda Fox av Charlotte Eliasson. Att Samantha Fox besökte Lönsboda för en comebackkonsert var en sensation. Att debatten om filmen skulle handla om dialekter var mer oväntat. Förutom kortfilm, långfilm och dokumentärfilm arrangeras seminarier med Women in Film and Television, Oberoende filmares förbund och Erik M. Nilsson. Fotnot: Skånes filmdagarna äger rum 22-23 maj biografen Spegeln i Malmö.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons