Nyheter

Tre misstänkta mordbrännare till förhör

Tre män har hämtats in till förhör misstänkta för bland annat mordbrand. Samtliga misstänks vara inblandade i bränderna i Eslöv natten till lördagen. Husrannsakan hos de tre utfördes vid 20-tiden på lördagskvällen.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2008

Utredningen kring bränderna i Eslöv under natten till lördagen har fortgått under dagen med att sammanställa material från bland annat teknisk bevisning samt uppgifter som framkommit.Uppgifterna i ärendet gjorde att åklagare fattade beslut om att tre personer boende i Eslövs kommun skulle hämtas till förhör så som skäligen misstänkta för bland annat mordbrand.Husrannsakan för att söka de tre manliga personerna samt eftersöka mer bevisning utfördes strax efter klockan 20.00. Samtliga tre är nu förda till polisstationen i Lund för förhör.Det var inom loppet av några timmar natten till lördagen som två skolor, ett kafé och en personbil började brinna i samma område i Eslöv. Även en förskola blev utsatt för brandförsök. Bränderna blossade upp från klockan kvart i ett och tre timmar framåt. Först sent på lördagsförmiddagen var den sista branden släckt.

De drabbade skolorna är Norrevångsskolan och Ekenässkolan i Trollsjöområdet inte långt från Eslövs centrum.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.