Nyheter

Tre hittade döda efter villabrand

En villa på Stockholmsvägen i Perstorp totalförstördes i en brand natten till torsdag. Tre personer omkom.
Nyheter • Publicerad 15 november 2007
Bild: Peter Åklundh
Bild: Peter ÅklundhFoto: 

Förstora bild >> -->Larmet kom till räddningstjänsten klockan 3.58. Stationerna i Hässleholm och Perstorp kom till platsen sex minuter senare. Då var villan redan övertänd.

- På plats fick vi indikationer på att tre eller fyra människor befann sig i huset, säger Leif Hylander vid räddningstjänsten som befinner sig på platsen. Rökdykare begav sig in i huset men fick kort därefter lämna på grund av rasrisken och den höga värmen.

Räddningsarbetet fick rikta in sig på utvändig släckning. Rasrisken var på torsdagsmorgonen fortfarande stor men inga omkringliggande hus var i farozonen. En omkommen person hittades i huset på torsdagsmorgonen. Ytterligare två personer hittades senare under torsdagen. I huset bodde en 65-årig man och hans 85-åriga mamma. Enligt Leif Hylander ska polisen spärra av området under torsdagseftermiddagen. Under fredagen ska likhundar söka i området men inget tyder på att fler personer har omkommit i branden. Louise Cronholm

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.