Annons
Nyheter

Tre hinder ur vägen för hotellet

Detaljplanen godkänd. Exploateringsavtalet godkänt. Arrendeavtalet godkänt. Det nya Strandhotellet i Falsterbo gjorde en del framsteg när Vellinge kommunfullmäktige sammanträdde på tisdagen.
Nyheter • Publicerad 29 april 2003

Men det satt långt inne. I alla tre ärendena begärdes votering som slutade 40-9, 39-8 och 2 nedlagda samt 48-1. Moderater, folkpartister och kristdemokrater var för, socialdemokrater, centerpartiet och spi emot. För att få det bekräftat begärde Sylvia Oscarsson (spi) votering i alla tre frågorna om ärendet skulle skickas tillbaka till kommunstyrelsen eller ej. Göran Holm (m) hänvisade till att det var ett gammalt löfte till den tidigare ägaren av det rivna strandhotell som låg på tomten. Sylvia Oscarsson krävde återremiss därför att hon trodde att hotellet om några år ska omvandlas till bostadsrätter. Kjell Kumlien (s) bekymrade sig för den ökade trafiken på Sjögatan och att gatan bara kan breddas genom att trottoarerna tas bort. Sten-Axel Norén (c) höll med om att ett hotell i Falsterbo behövs, men inte på den platsen. Samtliga tre yrkade på återremiss till kommunstyrelsen. Sedan förslaget ursprungligen presenterades har hotellet sänkts och krympts för att tillfredställa tidigare invändningar mot bygget. En del diskussion blev det om priset på den mark som ägarna till marken ska betala för en del av Falsterbo 2:1, 214 kronor per kvadratmeter. För att klara av parkeringsbehovet kommer exploatören att arrendera mark av kommunen för 30 000 kronor om året. Ett villkor för parkeringen är att den måste släppa igenom vatten för annars dör träden i närheten. I arrendeavtalet har det också skrivits in att minst hälften av träden ska finnas kvar. Om ett träd dör så ska det ersättas med ett nytt och det ska då vara bok. Almen håller ju på att försvinna från Skåne.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons