Nyheter

Tre bränder under natten – troligen anlagda

Tre bränder anlades troligen under natten till fredagen. En husvagn, en container och en toalettbyggnad vid en rastplats har brunnit.
Nyheter • Publicerad 4 april 2008

Strax innan klockan två på fredagsnatten larmade förbipasserande lastbilsförare att det brann i en husvagn utanför en bilskrot på Omvägen i Trelleborg. Husvagnen stod på vägen och när polisen kom till platsen kunde de inte själv släcka branden utan larmade då räddningstjänsten i Trelleborg.- När vi kom fram brann det i husvagnen längs ena långsidan. Okänt om det startat inne eller ute i husvagnen. Men det brann i ett hål i sidan, säger Torbjörn Weber, styrkeledare på räddningstjänsten i Trelleborg.Räddningstjänsten kontrollerade så att ingen fanns inne i husvagnen och kunde släcka branden snabbt.Strax innan klockan fem på morgonen inkom ett nytt larm om en mindre brand. Denna gången i en container som var helt övertänd. Containern stod nära ett buskage men enligt Torbjörn Weber var där aldrig någon fara för byggnader i närområdet. Containern släcktes med vatten och fylldes sedan med skum.Efter en dryg halvtimme larmades räddningstjänsten i Skanör ut till en rastplats längs väg 100. Enligt uppgift var en toalettbyggnad övertänd på rastplatsen mellan Ljunghusen och Skanör. Flera uppringare kontaktade SOS om branden under natten.Om bränderna har något samband är i nuläget oklart.

Ann Ekstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.