Annons
Nyheter

Torsdag 3 januari

Nyheter • Publicerad 2 januari 2002

Run of the country

Drama

Annons

Irländskt familjedrama som är späckat till bristningsgränsen med fakta, vilket tynger ner filmen. En oskyldig förälskelse utvecklas till en brännhet politisk potatis på gränsen mellan Irland och Nordirland. (1995)

Betyg: ***

SVT1 23.40

Killers in the house

Thriller

Klichéfylld actionhistoria med tredje klassens skådespelare och svag regi. Fattig familj ärver en herrgård, som ett skrupelfritt bankrånargäng använder som skydd en natt. (1998)

Betyg: *

TV3 21.00

JFK

Thriller

Annons

Fängslande, verklighetsbaserat drama om New Orleans-åklagaren Jim Garrison (Kevin Costner) och hans jakt på sanningen om mordet på John F Kennedy. Oliver Stone fick kritik för faktaslarv och vilda spekulationer i filmen men får en ändå att tänka till. (1991)

Betyg: ****

Kanal 5 21.00

Bugsy

Drama

Välspelat och påkostat men också kraftigt romantiserat om gangstern Bugsy Siegel (Warren Beatty). Två nya passioner upptar det mesta av hans tid; det glittrande Hollywoodlivet och älskarinnan Anette Bening. (1992)

Betyg: ***

ZTV 21.00

Anklagad

Drama

Annons

Stark film med flera obehagliga scener. Jodie Foster fick en Oscar för sin roll som arbetartjejen Sarah Tobias som utsätts för gruppvåldtäkt och anklagas för att ha "uppmanat" till dådet. (The Accused, 1988)

Betyg: ****

Kanal 5 00.30

Bo-Göran Holmegard
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons