Annons
Nyheter

Tomelilla skaffar egen konstrunda

Konstforum Öst arrangerar genom Handelsföreningen en egen konstvecka i Tomelilla med början den 29 mars. 29 butiker deltar i arrangemanget med tavlor utställda i sina skyltfönster.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2002

- Det är så viktigt, och roligt, att vi göra såna här saker tillsammans, säger Anita Ekvall som är ordförande i Handelsföreningen och pigg på nymodigheter. Den här lilla Konstrundan är menad att engagera Tomelillaborna. Hos de 29 affärer som visar tavlorna finns nämligen Promenadkort som delas ut till de som handlar. Och med promenadkortet kan kunden deltaga i tävlingen med fina konstverk i pris. Tävlingen går till så att kunden får sitt kort som skall fyllas i med bokstäver som med fem ord skall bilda en mening. Bokstäverna finns i de 29 butikernas skyltfönster, en per butik. De tre första pristagarna får tavlor värda mellan 750 kronor och 1 800 kronor, från fjärde till 15:e pris är vinsten ett konsttryck av Bo Arderup. Konstforum Öst har en samlingsutställning på Förenade Frukt, Bombi Bitt, i Kivik och den är öppen den 29 mars-1 april klockan 10-18. Det är vernissage hos de anslutna konstnärerna på långfredagen. I Tomelilla kommun är Bo Arderup representerad i Kulturmagasinet i Onslunda. Han visar måleri, en retrospektiv utställning från 60-talet till idag. De övriga medlemmarna i Konstforum Öst ställer ut på olika ställen på Österlen. Gul/röda prismor visar vägen till utställarna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons