Annons
Nyheter

TOMELILLA

Det finns väl knappast något svenskare än midsommar. Säg den som inte har nypotatis, sill, nubbe och jordgubbar på menyn. Mat som lämpar sig alldeles utmärkt att duka upp i gröngräset om nu vädret tillåter.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2003

På VÄGSTATIONEN I BRÖSARP inleds midsommarafton med att majstången kläs klockan 9.30. Först klockan 14 blir det lekar och dans kring stången. Därefter, cirka klockan 15, har Albo folkdanslag uppvisning. För den som önskar finns det kaffeservering på platsen. TOMELILLA BYAGÅRD börjar midsommaraftonens firande klockan 12.00 med att klä stången. Därefter bjuds publiken, som uppmanas att ta med sig pick nick, på folkdansuppvisning av Tomelilla folkhögskolas folkdansgille. ONSLUNDA HEMBYGDSMUSEUM har traditionellt midsommarfirande med folkdansuppvisning och danslekar i trädgården. Festligheterna börjar klockan 13.15. I SKÅNE TRANÅS firas midsommar på ängen vid Bydammen. Men först är det samling klockan 13.30 vid torget för att därifrån vandra ner till ängen med spelmän i täten. Sedan reser karlarna majstången. Sen blir det ringlekar och uppvisning av folkdanslag. I Skåne Tranås finns också kaffeservering. SMEDSTORP har midsommardans på Gröneplan klockan 14. ANDRARUM, vid Alunbrukets kaffestuga, börjar firandet klockan 15 med uppträdande av Ystads folkdanslag. På midsommardagen, som firas till minne av Johannes Döparens födelse, finns möjligheten att gå på konsert klockan 10 i församlingshemmet i Tomelilla där det bjuds på folkmusik.

Jonas Axelshult-Larsson jonas.axelshult@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons