Annons
Nyheter

Tobias Ekman månadens entreprenör

Tosselillas ägare och vd har fått utmärkelsen av Svenskt Näringsliv som ger ut månadsmagaisnet Entreprenören, men också nättidningen www.entreprenor.se.
Nyheter • Publicerad 20 april 2002

Hur känns det att få sex helsidor helt om sig själv i en tidning med en upplaga på 100.000 exemplar? - Skitkul! Jag är jättestolt. Det är ju en månadstidning som jag tror kommer ut med tio nummer om året, så det är få förunnat att få denna utmärkelse. På vilket sätt märker du av att du blivit månadens entreprenör? - Jag har fått otroligt mycket mejl, brev och telefonsamtal från folk som läst om mig i tidningen. Ett av de första mejlen kom från Skara Sommarlands vd och det var en fin gest tycker jag. Ger det något mer konkret att få denna utmärkelse? - Jag fick också ett erbjudande om att vara med på en Entreprenörsmässa som föreläsare tillsammans med Carl Bildt, Sören Gyll och Lasse Åberg. Det var smickrande, men tyvärr är jag utomlands då och kan inte medverka. Jag har också fått många olika affärsförslag och det är också kul. Vad kan det innebära för Tosselilla? - Man får inte glömma att jag jobbar mycket mot storföretag och fackförbund för att fylla upp även för- och eftersäsongen. Med tanke på det kunde den här utmärkelsen inte komma vid en bättre tid på året. Marknadsföringsmässigt är det förstås viktigt att synas. Du blev Årets Företagare i Tomelilla för två år sedan och var med på en lista över de 500 mest framgångsrika entreprenörerna i Sverige i fjol. Har det lett fram till även denna utmärkelse tror du? - Ja, jag var med i en panel på en Entrepenörsmässa i Malmö i fjol om regionens utveckling och framtid. Jag tror att det kanske var så Svenskt Näringsliv fick upp ögonen för mig. Snart är det bara en månad kvar tills Tosselilla öppnar för säsongen, 28 maj. Vad händer där nu? - Vi håller på att gjuta plattor till ett permanent tält med 1000 sittplatser bredvid grillplatserna. Det är bara en sak, men det är mycket mer på gång. Fast det avslöjar jag inte nu.

Bodhi Bjerregaard bodhi@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons