Annons
Nyheter

Tips från coachen: Alf Westerberg

- Sverige kan det engelska spelet. Min känsla är att det är den perfekta öppningsmatchen.Det säger Alf Westerberg om söndagens kamp mellan Sverige och England.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2002

- Vi är influerade av brittisk fotboll. Vårt spel bygger också på aggressivitet, att sätta press på bollhållaren och spela med högt anfallstempo. - I matchen får vi försvara oss och lita på att ställa om bra till anfall. Men Alf Westerberg är orolig för den svenska backlinjen. - De har agerat en gnutta osäkert under de senaste matcherna. De har spelat försiktigt och hamnat för långt ner i banan. - Svåraste hotet är Michael Owen, men där gäller det att skära av försörjningslinjerna. När det gäller det svenska spelet efterlyser Alf mod i anfallsspelet. - Den senaste perioden har vi haft problem där. Mittfältsspelarna har inte varit tillräckligt aktiva och vi får hoppas att Fredrik Ljungberg får bra bollar att jobba med. - Jag är bekymrad över att Anders Svensson kommer bort i matchen även om han är van vid pulsen från Premier League. Anders har en nyckelroll eftersom han ska försörja Ljungberg och våra forwards. Kommer Anders Svensson rätt kan det bli riktigt trevligt för svensk del. Bakom Anders Svensson finns en annan nyckelspelare. - Tobias Linderoth måste vara enormt bra i balansrollen. Han får dra ett enormt tungt lass i matchen för att skapa utrymme för Anders Svensson. TFF-tränaren avslutar med ett tips. - 0-0, säger Alf och skrattar. Det låter tråkigt men lagen kan varandra så väl och jag tror att de prioriterar att inte förlora, det blir få risktaganden. Alfs laguppställning: Magnus Hedman - Olof Mellberg, Patrik Andersson, Johan Mjällby, Teddy Lucic - Magnus Svensson, Tobias Linderoth, Anders Svensson, Fredrik Ljungberg - Marcus Allbäck, Henrik Larsson

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons